Dragons Wild Fire

Introduksjon

Dragons Wild Fire er en spilleautomat fra den kjente spillutvikleren Novomatic. Spillet har et klassisk oppsett, og et tema som er inspirert av kinesisk kultur og symboler. Spillhjulene er rammet inn i et kinesisk tempel med søyler av gull, og mens du spiller vil det kanskje dukke opp en kinesisk drage på skjermen. Novomatic har fokusert på et gjennomført design og tema, men beholdt klassiske funksjoner for en enkel og oversiktlig spillopplevelse. Selv om spillet kan virke enkelt ved første øyekast, er det alt annet enn kjedelig. Symbolene som spinnes frem kan nemlig by på noen store gevinster.

Spillet har en tilbakebetalingsprosent på 95 %, noe som er ganske bra for en spilleautomat. Det vil si at du kan forvente gevinster ganske hyppig. Spillet har også en funksjon som gir deg muligheten til å doble alle gevinstene dine, gjennom et kvitt-eller-dobbelt spill der du skal velge om et kort er rødt eller sort. Spillets få funksjoner fungerer godt, og åpner opp for en spennende opplevelse med et gjennomført kinesisk tema. Spillets enkelthet gjør at det også passer fint for nybegynnere innen kasinospill, og det er mulig å prøve det ut gratis før du satser dine egne penger.

Gevinstlinjer og innskudd

Dragons Wild Fire har et klassisk oppsett med fem hjul, tre rader og 20 gevinstlinjer. På hjulene spinnes det frem ulike kinesiske symboler, samt de klassiske kortsymbolene 10, J, Q, K og A i klare farger. Før du skal gjøre ditt første spinn på spillet må du gjøre en innsats, og denne velger du enkelt ved å trykke pluss eller minus under valget «bet». Minsteinnsats i spillet er 0,20 euro, og største innsats mulig er 40 euro. Dette er ikke det videste spennet av valgmuligheter, men åpner opp for både små- og storspillere med innsatser fra cirka 2 til 400 kroner per spinn.

Tema og design

Med en gang du åpner opp spillet Dragons Wild Fire, er det tydelig at tema i spillet er «Kina». Hjulene er rammet inn i et kinesisk tempel, og på hjulene spinner det frem kinesiske symboler som yin og yang, samt en kinesisk drage. Det er nesten som om spillbrettet har en 3D-effekt som får det til å stikke ut av skjermen. Fargene er utrolig klare og har varme toner, og de få animasjonsinnslagene fungerer godt når de dukker opp. I bakgrunnen kan du høre dramatisk spenningsmusikk som virkelig setter stemningen, men dersom det blir for mye action kan den heldigvis slås av.

Bonusfunksjoner

Dragons Wild Fire har ikke så mange unike funksjoner, men byr på noen bonussymboler som kan resultere i ekstra gevinstutbetalinger. For det første har spillet et wild-symbol, som enkelt er et flammesymbol med teksten «Wild». Dette kan erstatte alle ordinære symboler, og dermed skape gevinstkombinasjoner. Spillet har også et scatter/bonus-symbol, med teksten «bonus» på, og dette kan gi gratisspinn dersom det dukker opp minst tre på hjulene. Under gratisspinnene dukker det også opp walking wild-symboler. Når du får en gevinst i spillet har du muligheten til å gamble denne. Da velger du om et kort er rødt eller svart, og dersom du gjetter riktig blir gevinsten doblet.

Fordeler

Spilleautomaten Dragons Wild Fire er et gjennomført og spennende spill fra en kjent spilllutvikler – Novomatic. Dette gjør at vi forventer kvalitet, og her skuffer ikke spillutviklerne oss. Temaet er stilig og smakfullt, og er gjennomført i spillets design og symboler. Det aller beste med spillet er den fantastiske grafikken, med utrolig klare farger. Selv om spillet kan virke veldig enkelt, har det noen veldig spennende bonusfunksjoner som kan gi store gevinstutbetalinger. Spesielt spennende er gamble-funksjonen, som kan gi en mangedoblet gevinst dersom du gjetter riktig vedrørende hvilken farge kortet har. Den stemningsfylte bakgrunnsmusikken setter den siste prikken over i-en på spillet.

Ulemper

Dette er et enkelt og greit spill, men i lengden kan det rett og slett bli litt kjedelig. Selv om det finnes noen gode bonussymboler og funksjoner, kommer nok mange til å savne mer action. Det er ingen progressiv jackpot i spillet, og heller ikke noe bonusspill. Det er bare de samme symbolene som spinnes frem hele tiden, og uten noe særlig med animasjoner kan disse symbolene bli ensformige. Spillets innsatsmuligheter skuffer også, med en ganske høy minsteinnsats på 0,20 euro og lav maksinnsats på 40 euro per spinn. Mange andre spilleautomater har mye mer variasjon i innsats enn dette.

Oppsummering

Novomatic har med Dragons Wild Fire utviklet et spill som er så utrolig flott å se på at det burde testes kun for designet. Grafikken er glimrende og krystallklar, og de ulike symbolene som spinnes frem på hjulene passer godt til det kinesiske temaet. Her kan det dukke opp noen store gevinster, spesielt ved hjelp av wild- og scatter-symbolene, samt den spennende gamble-funksjonen. Spillet er for de som foretrekker noe enkelt og greit – med et klassisk oppsett og enkle funksjoner – som kan by på det lille ekstra gjennom design og tema. Det er bare til å håpe på den gylne dragen!